Procedurile de recoltare a celulelor stem din sangele cordonului ombilical nu mai reprezinta o raritate in ziua de azi intrucat acestea aduc o multime de beneficii sanatatii, iar cei care apeleaza la o banca de celule stem se pot bucura de avantajele aduse pe termen nelimitat intrucat pot apela la ele atunci cand este nevoie. Celulele stem sunt viabile doar in cazul propriilor copii sau a rudelor apropiate, astfel ca nu sunt compatibile si cu alte persoane, cu toate ca se cauta solutii prin care acestea sa nu fie refuzate de sistemul imunitar. Totusi, apelarea la o astfel de banca poate fi vazuta ca o investitie in viitorul sanatatii celor dragi pentru ca prin intermediul celulelor stem pot fi tratate o multime de afectiuni serioase. De asemenea, cu toate ca celulele stem pot fi prelevate din diferite zone ale corpului, sangele cordonului ombilical este foarte bogat, iar procedura este simpla, motiv pentru care mai apoi este usor sa se separe celulele stem de celelalte celule si de tesuturi.
Diferite afectiuni combatute
In ziua de azi celulele stem pot ajuta la tratarea a peste 80 de afectiuni si se asteapta ca in viitor aceasta cifra sa creasca considerabil. De exemplu, persoanele care sufera de diferite forme de cancer sunt nevoite sa urmeze diferite sesiuni de chimoterapie si expunere la radiatii in urma corara sistemul imunitar al acestora este serios afectat. Astfel, celulele stem recoltate din sangele cordonului ombilical ajuta la regenerarea acestor celule pentru ca sistemul imunitar sa isi redobandeasca functiile initiale. Leucemia este o alta afectiune serioasa ce poate fi tratata cu ajutorul celulelor stem prin simpla inlocuire cu cele afectate.
Primul transplant cu celule stem a avut loc in anul 1956, acestea fiind prelevate din maduva osoasa, iar in 1978 acestea au fost descoperite in sangele cordonului ombilical, urmand ca primul transplant de acest tip sa aiba loc zece ani mai tarziu. Procedura re recoltare este foarte simpla, se pune in aplicare in cel mai scurt timp sub efectul anesteziei locale sau celei generale in functie de circumstante.
Merita
Cu siguranta, nimeni nu pune pret pe sanatatea celor dragi, astfel ca merita sa se apeleze la o banca de celule stem pentru ca acestea sa fie prelevate si mai apoi stocate, urmand a fi folosite in viitor ori de cate ori este nevoie. Preturile difera in functie de banca la care se apeleaza, de regula fiind disponibile mai multe pachete, asa cum este situatia si la StemSure, cea mai mare banca de acest tip din Romania unde sunt propuse patru pachete incepand de la 1.399 euro si pana la 2.390 euro. Astfel, in functie de nevoile fiecaruia se poate lua cea mai buna decizie pentru ca celulele stem sa salveze viata celor dragi.