Portofelul, dincolo de dimensiunea sa practica, este si un element vestimentar ce spune foarte multe despre personalitatea purtatorului. Exista o gama varianta de modele, pe toate gusturile si pentru toate buzunarele, la propriu. Insa mare parte din ele sunt facute in volume mari, in China. Daca iti aloci timp sa cauti suficient de mult, vei gasi un model aproape de ce-ti doresti, insa nu va avea o amprenta personala. Alternativa este sa apelezi la micii producatori locali care-ti pot lucra manual portofelul de piele dorit, exact pe cerintele tale. Iata la ce criterii te poti raporta:

Tipul de piele:
Cea mai importanta operație in procesul de prelucrare al pieilor este tabacirea. In funcție de tipul si cantitatea de agent de tabacire utilizat, se obțin diferite sortimente de piei tabacite. Cele mai importante procedee sunt:
  • Tabacirea cu saruri de crom. Aproximativ 85% din pieile produse astazi sunt tabacite cu crom.
  • Tabacirea vegetala. Acesta este un proces extrem de vechi, dar mereu actual datorita rezultatului. Articolele create din piei vegetale isi pastreaza forma si rezistenta la purtare si “imbatranesc” foarte frumos.
Prelucrarea pielii trece printr-un proces complex pana ajunge la produsul finit folosit pentru marochinarie, dar felul in care este prelucrata contribuie la calitatea pielii si, implicit, la calitatea portofelului de piele, in situatia de fata.

Culoarea:
Culoarea portofelului de piele este o alegerea extrem de subiectiva. Insa, daca ai nevoie de un reper, te poti raporta la principiile Feng-Shui, unde culorile recomandate pentru portofelul de piele sunt rosu si negru.
In China si India, rosul este culoarea fericirii, este si culoarea asociata cu iubirea si romantismul.
Pentru putere financiara si o afacere prospera care aduce bani, negrul este culoarea recomandata de specialistii Feng-Shui. Negrul, dar si albastrul inchis, simbolizeaza apa, iar apa reprezinta abundenta si prosperitate. Si culoarea verde este asociata cu bogatie, spor si bani.
In cazul portofelelor de piele lucrate manual, iti poti alege atat culoarea pielii, cat si culoarea atei cu care este cusut.

Ata:
Daca tot suntem la acest subiect, de notat este faptul ca portofelele de piele handmade au o cusatura estetica, dar puternica in acelasi timp. Acestea sunt adesea cusute cu ata groasa, cerata, foarte rezistenta.

Design-ul:
Iti poti alege modele deja existe pe site-ul producatorului sau poti sa le imbunatateti cu cerinte speciale - de exemplu un buzunar in plus.

Personalizarea:
Unii producatori au posibilitatea sa-ti faca portofelul dorit cu adevarat unic personalizandu-l cu numele, logo-ul tau. Personalizarea cea mai potrivita pentru un astfel de articol este personalizarea prin embosare - este rezistenta, dar si eleganta. Si mai important este ca acest tip de personalizare se poate face la un pret accesibil, chiar daca nu vorbim de volume, ci de un singur produs.
Unul dintre producatori autohtoni si de incredere la care poti apela pentru a-ti crea portofelul din piele personalizat este Smallet. Produsele din gama Smallet sunt produse de piele de calitate, lucrate manual. Caracteristicile distinctive sunt simplitatea, aspectul minimalist si elegant.
Fiecare portofel de piele Smallet este livrat intr-o cutie cadou speciala. Asadar, fa-ti un cadou binemeritat sau suprinde-ti partenerii de afaceri sau persoanele apropiate cu un cadou personalizat.