Desi sunt atat de populare si de simplu de jucat, jocurile de noroc de tip slots sau pacanelele ascund o multime de lucruri pe care nu le cunoastem despre ele. Jocurile de noroc de tip slots sunt intalnite in cazinourile fizice si in cele online, pe site-urile cu demo-uri, cum e si slotscalendar, sunt foarte usor de jucat, trebuie doar sa apesi pe un buton si sa aliniezi corect simbolurile in pozitiile care iti aduc si bonusuri, dar si castiguri bune pe termen lung.
Care sunt acele lucruri pe care nimeni nu ti le-a spus pana acum despre pacanele? Ei bine, unul dintre ele are legatura cu modul in care sunt gandite jocurile. Chiar daca te gandesti ca e un sistem complex de algoritmi care nu te lasa sa castigi asa de usor, trebuie sa stii ca in spatele unor jocuri de noroc de tip slots, cum sunt si cele de la slotscalendar, e intr-adevar un algoritm, dar e unul care asigura aspectul random al fiecarei runde de joc.
Cu alte cuvinte nu conteaza cat de mult ai castigat in trecut, cu fiecare runda noua sansele sunt egale pentru toata lumea. De aceea jocurile de noroc de tip slots sunt si foarte populare, sunt usor de realizat, sunt simple la nivel de concept si toata lumea poate castiga daca joaca suficient de mult. Oricat de mult ai incerca sa gasesti metoda prin care sa bati algoritmul si sa castigi la nesfarsit nu vei reusi sa faci nimic, totul este aleator.
Alt lucru pe care s-ar putea sa nu il fi auzit niciodata despre pacanele tine de designul lor. El nu e ales la intamplare. Daca te uiti cu atentie la jocurile de tip slots vei vedea ca ai elemente comune pe care le gasesti si in realitate, cromatica este una speciala, care te indeamna sa joci, care iti face placere. Chiar si invartirea acelor role este una speciala la nivel de concept al designului, nu e intamplator ca exista mai multe succesiuni foarte rapide de rotire, ca vezi anumite urme ale simbolurilor si aproape le poti si identifica la jocurile ceva mai lente la nivel de rotire. Orice element pe care il vezi in grafica jocurilor de noroc de tip slots este pus acolo pentru a atrage cat mai multi jucatori si a transforma jocul intr-unul pe care iti doresti sa il joci mereu.
E de notat si modul in care sunt realizate aceste jocuri de noroc de tip slots. Fiecare joc are o interfata grafica, un anumit numar de simboluri, simboluri speciale, mai multe butoane care pot fi folosite. Nu este nimic intamplator in intreaga grafica, cu cat mai mult simboluri, cu atat si atractia fata de joc va creste, simbolurile speciale sunt alese in functie de simbolurile generale din joc, creatorii si designerii se bazeaza pe studii si pe modul in care utilizatorul poate interactiona cu respectivele elemente grafice in timpul jocului.
Orice joc este creat pentru a aduc cat mai multe castiguri celor care au lucrat la el, nimeni nu isi doreste sa aiba jocuri care nu sunt jucate constant, de aceea toate eforturile din perioada de concepere a jocurilor se concentreaza pe crearea unui mediu cat mai familiar si mai interesant. Jucatorii care vor accesa jocurile de noroc de tip slots trebuie sa reactioneze imediat la aceasta grafica si sa inceapa sa joace, sa parieze, asta e miza fiecarui joc, parierea, castigurile, si pentru jucatori, si pentru cei care au lucrat la joc.