Daca iti plac vinurile albe si branzeturile, atunci trebuie sa stii cum le poti combina pentru a te bucura de o experienta grozava. Vinurile albe sunt proaspete si se potrivesc de minune alaturi de notele parfumate si amestecul de aciditate si dulce al nenumaratelor tipuri de branzeturi. Vinul potrivit trebuie combinat cu branzeturile adecvate, iar asta nu este dificil, atat timp cat tii cont de cateva detalii simple.

Un vin alb de calitate, prin nivelul sau de aciditate, poate pune in valoare mult mai bine branza in comparatie cu vinurile rosii care sunt bine cunoscute pentru taninurile si corpolenta lor. Vinurile albe, asemenea branzeturilor, se regasesc intr-o multime de variante, insa nu orice combinatie se dovedeste a fi ideala. Unele vinuri pot fi usoare, corpolente, proaspete, invechite, dulci si nu numai, iar pentru fiecare dintre aceste caracteristici se poate alege si branza potrivita. Totodata, se pot face experimente pana se ajunge la combinatia potrivita.

Gustul dulce si aciditatea pot asigura un echilibru grozav. Vinurile albe pot fi si dulci si acide in acelasi timp si se impletesc de minune cu branza, iar o regula generala este aceea de a evita vinurile albe seci pentru ca acestea nu se inteleg foarte bine cu branzeturile. Zaharul vinului se potriveste cu sarea branzei, pe cand aciditatea completeaza experienta. De asemenea, cu cat branzeturile alese sunt mai „puternice”, cu atat vinul poate fi mai dulce si mai acid.



Branzeturile bogate precum Camembert sunt ideale alaturi de vinuri albe obtinute din struguri de Chardonnay. Acest lucru se datoreaza prospetimii si aciditatii care scoate tot ce este mai bun din aceste branzeturi. In schimb, anumite vinuri Chardonnay sunt obtinute in urma unui proces amplu care presupune petrecerea a mult timp in butoaie, ceea ce le face mai corpolente, iar acestea sunt mai putin potrivite pentru a fi consumate alaturi de acest tip de branza.

O alta regula simpla este aceea de a servi vinurile corpolente cu branzeturi pe masura, iar vinurile invechite, la fel, cu branzeturi vechi. Totodata, branzeturile light, precum crema de branza, sunt minunate alaturi de vinuri tinere, proaspete si foarte aromate.

Branzeturile sarate si complexe se pot servi alaturi de condimente usor dulci, iar marmelada, smochinele, curmalele sunt adesea asociate acestora. Si vinul poate fi asemanator, usor dulce cu note fructate.

De acum tot ce iti mai ramane sa faci este sa comanzi online vin alb de inalta calitate, iar magazinul online al Cramei Budureasca este locul ideal catre care sa te orientezi in acest sens. Aici te asteapta o gama foarte variata, astfel ca este imposibil sa nu dai peste varianta care sa iti convine cel mai mult. Un bun exemplu este Alb de Budureasca din gama Clasic, un vin de o culoare galben pai deosebita care asigura o experienta de neuitat pentru oricine. Aromele proaspete de rodie sunt completate cu note de lime, iar gustul de gutui este foarte placut, fiind completat de aciditatea proaspata. Acesta este un vin care se poate servi alaturi de mai multe preparate, precum platouri cu fructe de mare, pui, peste, branzeturi, legume si nu numai.

Muscat Ottonel din gama Origini este un alt vin care are toate sansele sa te cucereasca instant. Incanta prin culoarea sa vibranta de galben deschis cu reflexii aurii. Aromele inedite de fagure de miere si flori de faneata sunt o adevarata placere, iar gustul este catifelat si aminteste de miere si caise parguite. Muscat Ottonel din gama Origini este un vin dulce, foarte bine echilibrat si se poate servi alaturi de prajituri pe baza de fructe sau ca atare, ca desert.